Nekrológ - egy szamuráj emlékére

Novella (941 katt)

A Lidércfény eddigi fennállása alatt, nem fordult még elő hasonló sem, mint nemrégiben. Könnybe lábadt szemekkel írom most ezen sorokat. Elvesztettünk valakit, valakit, aki már nem lehet tovább közösségünk, a Lidércfény tagja. "Elvesztettünk", írom, bár valójában sosem találkoztunk vele. Itt, az oldalon lettünk jó barátok, szárnyaló fantáziája által különös helyekre, világokba juthattunk el. "Elvesztettünk", írom, de ez a veszteség családja, közvetlen barátai, ismerősei, kollégái számára sokkal fájóbb.

A Fantasy Portálon így ír magáról:

"A valós életben informatikával foglalkozom, a szabadidőt pedig családommal és időnként a World of Warcraft világában töltöm. A sci-fi és a fantasy irodalom gyerekkorom óta kedvencem volt, de írásra csak mostanában szántam el magam. Néhány fantasy novella, egy hosszabb elbeszélés és egy kisregény az eddigi termés."

Kedvelte James Kahn, John Varley írásait, a death metált - egyik kedvence a Summoning volt, de a Rotting Christ-et sem vetette meg.

Remek rejtvényfejtő volt, szinte mindig tudta a helyes választ a "Szó-Játék";-ban és a "Hol hangzott el?" témában. Érdekes, mi több, hasznos gondolatokat osztott meg velünk az "Irodalmi vitafórum"-ban. Volt érzéke az ötven szavas szösszenetek írásához, no meg a Star Wars Birodalmi, valamint Lázadó Híradó tudósítójaként sem volt elhanyagolható szerepe.

Sokat jelentett számára, hogy az idei, 2010. májusi Lidércfény AKF-ben is megjelenhettek a fenti tudósításai. Ez volt az első alkalom, hogy nyomtatásban láthatta írásait.

Tehetsége az íráshoz most kezdett kibontakozni, hiszen "Sötét Varázslós" pályázatunkra 4 remek novellával is nevezett, s pályázaton kívül is küldött még egyet. Fuvallat társunktól felkérést kapott egy dráma, a "Cuppantós" egyik szereplőjének megalkotására is, amelyet remekül megoldott. Bíztunk a hosszú távú, közös munkában.

Ám nem kalauzol már minket tovább "A Talizmán" nyomában, "Az Árnyékmocsár mágusa" és "A félkegyelmű" sem szórakoztat a jövőben, nem lesz tovább "A játszótárs"-unk. Nem társalog már velünk, nem osztja meg, mit olvas, milyen zenét hallgat. "Meridan szíve" megszakadt, nem dobban többé.

Kedves Shakyr!

Sajnáljuk, hogy így alakult, hogy nem tudhattad meg, miként szerepeltél a pályázaton, hogy nem búcsúzhattunk el tőled illendő módon. Kollégáidtól tudjuk, emberileg kitartottál a végsőkig, nem hagytad el magad komoly betegséged ellenére sem.

Hiányozni fogsz, emlékezni fogunk rád, nyugodj békében!

"Szamuráj vagyok egy őrült, techno-korban,
hol a táv csupán egy ENTER lenyomása...
Szamuráj, kit mégis köt egy belső törvény:
az ősi erkölcsök hite és varázsa."

Előző oldal Jimmy