Fórum - Ki mit olvas?

[Előző] [1] [2] [3] [Következő]
Jimmy
Admin
2008.12.29 00:46
Én jelenleg Petry Zsolt: Játék az Idővel című Fantasy / SF(?) trilógia első kötetét olvasom. Eddig elég érdekes, csak még nem látom a történetet magát, és az eddigi szálak is elég messze vannak egymástól. Egyébként nem rossz, de igazán majd csak akkor tudok róla nyilatkozni, ha végigolvastam.
Kapitány
Fejlesztő
2008.12.27 22:13
Érdekes, nekem is akkor tűnt fel először, hogy létezik ilyen világ, amikor megkaptam a meghívót a Fantasy napra. Azelőtt nem volt semmilyen infóm róla.
Ida
Admin
2008.12.27 20:09
Elf vérrel, holdezüsttel

Kapitánytól kaptam kölcsön ezt a novelláskötetet. A történetek Ammerúnia világán játszódnak, amiről eddig még nem is hallottam. Elég jó könyv.
Shang
Felhasználó
2008.12.27 06:10
Az öcsémnek ajándékoztam "A kis herceg"-et Antoine de Saint-Exupéry-től, és szerintem majd újra el fogom olvasni. Amikor régen olvastam, és kicsi voltam, nem is láttam annyira még a dolgok mögé. Érdekes, hogy eltelik pár év, és ugyanaz már mintha egészen másról szólna...
Alienna
Felhasználó
2008.12.22 23:14
Hát igen, a Végtelen történet sem egy egyszerű fantasy. Az a könyv engem is megváltoztatott valamelyest. Először apa olvasta fel nekünk, amikor még túl fiatal voltam, hogy magamtól nekikezdjek egy ilyen hosszú műnek, akkor is tetszett, de akkor még csak mese volt számomra. Azóta elolvastam kétszer, és azt hiszem még mindig találnék benne olyat, ami miatt érdemes. Alig várom, hogy a saját gyermekeimnek is elolvashassam. És bár az meseszerűbb talán, de a Momo-t is csak ajánlani tudom mindenkinek, az is elég komoly mű, mint Ende általam ismert többi története. (De a Végtelen történet filmváltozatát aki csak teheti NE nézze meg, ha nem akar nagyot csalódni. Én a hajamat téptem.)
Ida
Admin
2008.12.22 22:38
Én már olvastam. Nekem is tetszett.
Adlaine
Felhasználó
2008.12.22 12:31
Nemrég olvastam (talán) a Gyűrűk ura utáni legjobb fantasy könyvet...Sok minden megvilágosodott előttem és még mások is mondták, hogy változtam egy "kicsit". Egyik barátnőm adta (, aki úgyszintén nagyon szereti a Gyűrűk Urát + ahhoz hasonlókat) és nem is sejtettem, hogy mit fogok majd elolvasni. Michael Ende : A Végtelen Történet című könyvét így ajánlom minden embernek!
Alienna
Felhasználó
2008.11.30 19:34
Köszönöm.
Sokáig főleg csak olyan fantasyt olvastam, ami a különböző szerepjátékok által kidolgozott világokban játszódott, na meg természetesen a Gyűrűk Urát, a szigetvilág-történeteket és a Végtelen történetet. Tavaly vagy tavalyelőtt került a kezembe Jonathan Stroud Bartimaeus trilógiája, ami egy olyan világban játszódik, ami nem sokban tér el a miénktől, csak annyiban, hogy varázslók vezetik. Meglepően jó könyv, sajátos humorral. Aztán most elolvastam az Északi fény-t, amiből az Arany iránytű című film készült. Hirtelen nem ugrik be a szerző neve. Az az előbbihez hasonlóan a mi világunkhoz hasonlóról szól. Egy háromrészes mű, még csak az elsőn vagyok túl, de nagyon tetszett, ha meglesz a többi azokat is elolvasom. Mindkét mű főhőse egy gyerek, mégis nagyon komoly regények. És nagyon jól meg vannak írva.
Kapitány
Fejlesztő
2008.11.29 19:12
A Wikipédia alapján (http://hu.wikipedia.org/wiki/Fantasy):

A fantasy a huszadik század fordulóján induló, és a század második felében kibontakozó fantasztikus irodalmi, képzőművészeti, és iparművészeti stílus, amely az angolszáz irodalomban fejlődött először önálló irányzattá, de mára eltérő formákban más európai nemzetek művészeteiben is jelentkezett. Fő jellemzője, hogy a tartalma (történet/kép/hang) olyan elképzelt, mitikus jellegű, valamilyen tekintetben mindig irreális, az író által teremtett, csak annak fantáziájában létező alternatív világokba mint keretbe van ágyazva, mely felépítésében, fizikai és etikai törvényeiben, értékeiben, élőlényeiben, rokonságot mutat a vallások és mítoszok által megteremtett képzeletbeli világokkal. A fantasy ezek felépítésében - írótól, műtől függően - egyaránt (akár egyazon műben is) merít a gótikus romantika történeteiből, a középkori lovagvilág hősi énekeiből és lovagregényeiből, az ókori és kora középkori - különösen az északi, kelta, germán, skandináv - mítoszokból és eposzokból, illetve a vele rokon (de nem azonos) science-fiction műfaj által teremtett világokból. A fantasy műfaj köré egész kultúra szerveződött, melyben vannak szerepjátékok, filmek, "világépítő" klubok, kizárólag fantasyt forgalmazó könyvkiadók, és hasonlók.
Alienna
Felhasználó
2008.11.29 18:50
Én legutóbb Terry Pratchett A manák trilógiája első részét olvastam. Nagyon aranyos mű, elég különös humora van. Bár talán inkább a sci-fi, és a mese között van valahol a műfaja... Tényleg, mi számít fantasynak?
Kapitány
Fejlesztő
2008.11.26 20:18
Én most William Gibson "Teljes Neurománc Univerzuma"-t olvasom. Elég furcsa a stílusa, de ettől függetlenül jó a könyv.

Emellett Ralph Baxter és Lizard Johnson: A sors gyermekei című művét olvasgatom, de elég lassan haladok vele...
Shang
Felhasználó
2008.11.25 20:57
Otthon alatt most R.A.Salvatore kötetét kell érteni?
Amennyiben igen, számomra nagy élmény volt olvasni, nagyon hangulatos, és micsoda párhuzamok vannak benne a mi világunkkal Viszont csalódtam a folytatásokban, szerintem nem tudta tartani a színvonalat, bár ez egyéni vélemény.
Hasonló kötetet nem tudok mondani, de a téma fő kérdésére válaszolva: Asimov-tól szeretnék most olvasni egy kis antológiát, ez az első idegen nyelvű könyvem, és ezen igyekszem majd csiszolni még szinte nem is létező angol tudásomat. A könyv egész pontosan: Isaac Asimov: The Complete Robot
Ida
Admin
2008.11.20 17:57
A Végtelen történetet én is olvastam és tetszett, de most hirtelen nem jut eszembe semmi, ami hasonlítana hozzá.
nimretil
Felhasználó
2008.11.19 12:45
Köszi a válaszokat! Megnéztem a Lulut, és olyan lehetőséget találtam, hogy elektronikus formában meglévő könyvet terjeszthetek pdf formában, vagy a Lulu által kinyomtatott és bekötött változatban. (Erre volt is pár sablon, ami alapján ők elkészíthetik a könyvet.) Nálam a helyzet nem ez, mert egy kiadó már megoldotta a probléma első felét.
Nem zargatom tovább a fórumot ezzel a témával, a konkrétumokat megpróbálom (Jimmy javaslatára hallgatva) e-mailben megbeszélni. Köszönöm mindenkinek a segítséget és visszatérnék legelső kérdésemre:
Olyasmi stílusú könyvet keresek, mint a Végtelen történet, A szigetvilág varázslója vagy az Otthon. Tud valaki ajánlani valamit?
Jimmy
Admin
2008.11.18 20:08
Lehet, nem jól értem, de...

Van egy A/4-es méretű, keményfedeles, 297 oldalas könyv, minimum 150 példányban legyártva?
Avagy ekkora terjedelmű lenne, ha azt egy nyomda elvállalná, és kinyomtatná+bekötné?

Az előbbi esetében - ha a hozzá tervezett honlap is elkészül - azt szerintem tudjuk vállalni (mint Lidércfény), hogy csapunk neki némi hírverést mind az oldalon, mind az AKF-ben, megadva, hogy honnan, mennyiért és milyen módon lehet hozzájutni. (A hírverésben lehet pl.: könyvismertető, részlet a regényből, interjú az íróval, a honlap elérhetősége.)
Nyilván ezért részesedést, egyéb ilyen nyalánkságokat nem kérünk. (Legfeljebb egy kötetet... de ha jó árban van, akkor inkább veszünk belőle, ezzel is segítve a továbbiak megjelenését. )

Amennyiben a probléma ott kezdődik, hogy eddig csak elektronikus formában van meg a könyv, és azt ki kellene nyomtatni, be kellene kötni, akkor abban is tudunk segíteni. Több nyomdával is van kapcsolatunk, lehet tőlük árajánlatot, teljesítési határidőt, stb. kérni, aztán amelyik a legkedvezőbb (és szépen is dolgozik) annak betördelve elküldeni.

Apropó! Be van-e tördelve a könyv nyomdai formára, vagy csak Word-ben van begépelve, formázva? Mert ha kell, ebben is tudunk segíteni. (Jómagam munkám szerint tördelő vagyok, bár sokszor a kobakomat tördelem a megrendelők agymenéseitől. )
Ez esetben viszont annyi kérésünk lenne, hogy valahol megjelenjen, hogy mi tördeltük, illetve kapjunk belőle tiszteletpéldányt.

Őszintén szólva a leghatékonyab módszer a közvetlen ismerősöknek, rokonoknak, barátoknak ajánlani a könyvet. Ők már csak a jó ismeretség okán is hajlamosabbak megvásárolni.
Ezen kívül érdemes meghirdetni ahol csak lehet, és ingyen van.
Hiszen, ha az a cél, hogy kigazdálkodd a második, majd a harmadik kötet árát, akkor gondolom nem célszerű bármilyen fizetős reklámot igénybe venni, legen, az web, rádió, tévé, magazin, stb.

Amit leszűrtem, hogy nem könyvesboltban akarod árulni, ami jó dolog, mert 30-50%-os árréssel dolgoznak. Ám, ha van egy ismerősöd, akinek elfér a többi könyve mellett, és nem kér érte semmit, akkor ne ellenkezz.

Egyelőre ennyit tudok mondani. Remélem tudtam segíteni, vagy támpontot adni.
Ha van valami konkrétum, javaslom a továbbiakat e-mail-ben beszéljük meg, ne itt "nyilvánosan". (A nevemre kattintva megtalálható.)
Kapitány
Fejlesztő
2008.11.18 18:20
Én is sokkal szívesebben olvasok papírról. A monitort nem hosszú olvasásra találták ki

A Lulu-n konkrétan ezt a könyvet vettem meg:

http://www.lulu.com/content/2398448

Itt van Download és Paperback book formátum is. Ebből gondoltam, hogy mindkét formában meg lehet jelentetni a könyvet. A részletes megjelentetési feltételeket már nem volt türelmem végigolvasni
nimretil
Felhasználó
2008.11.18 09:18
Ha ne működik a dolog, akkor valószínűleg úgyis az lesz, hogy pdf formában ingyen le lehet szedni valahonnan, de én személy szerint inkább kifizetek egy könyvet, minthogy a képernyőn, vagy házilag kinyomtatott formában olvassam. Szerintem a könyv legyen könyv.
nimretil
Felhasználó
2008.11.18 09:14
Megnéztem a Lulut, de nem találtam olyan lehetőséget, ahol már könyv formájú könyvet tudnék terjeszteni. Ha később még lesz időm, akkor átnézem az oldalt, de annak is örülnék, ha megírnád, hogy van e egyáltalán ilyesmi lehetőségem.
nimretil
Felhasználó
2008.11.18 08:58
Nyomtatott, A4-es méretű, keményfedeles, körülbelül 297 oldalas könyvről lenne szó. Ez a könyv egy trilógia első része, és körülbelül 150 darabot kellene eladni postai utánvétellel, ahhoz, hogy a könyv következő része is megjelenhessen hasonló formában.
Úgy tervezem, hogy készítenék egy honlapot ismertetőkkel, részletekkel, illusztrációkkal, stb.
De a helyzet az, hogy még sohasem volt ilyesmivel dolgom és nem tudom, hogyan lehetnék a leghatékonyabb. Igazából a bevétel engem túlzottan nem érdekel, de a regény nagyon tetszett, és szeretném a többi részét is nyomtatott formában látni. Kössz!

UI: a stílusomat ne vedd mérvadónak, a regényt nem én írtam...
Kapitány
Fejlesztő
2008.11.17 20:44
Milyen könyvről van szó?

1. Ha elektronikus formában van (pl. PDF), és ingyenes, akkor interneten keresztül lehet terjeszteni. Ebben akár mi is tudunk segíteni, persze pénzt nem tudunk adni érte (sajnos). Példa erre a Lidércfény AKF: http://www.szentesinfo.hu/lidercfeny/lf_akf.php.

2. Ha pénzért akarod adni, akkor nézd meg a Lulu-t: http://www.lulu.com/. Itt bizonyos jutalékért cserébe elvégeznek minden szükséges feladatot, és mind elektronikus, mind papírformában árusítják a könyvet. Publikálási tapasztalatom nincs velük kapcsolatban, eddig csak vásároltam náluk.
nimretil
Felhasználó
2008.11.17 11:22
Hali! Tudnátok segíteni. Lenne két kérdésem:
1. Olyasmi stílusú könyvet keresek, mint a Végtelen történet, A szigetvilág varázslója vagy az Otthon.
2. Szeretnék terjeszteni egy nem kiadó által kiadott fantasy/sci-fi könyvet. Van tippetek hogy hol tehetem ezt meg?
Ida
Admin
2008.10.11 21:22
Nagyon szeretek olvasni és megosztani másokkal az olvasmányélményeimet.

Ha más is így érez a könyvek iránt, akkor itt a lehetőség, hogy kifejezze.
[Előző] [1] [2] [3] [Következő]