Fórum - X. Lidércfény pályázat: "A Világegyetem Vándorló Vámpírjai"

[Előző] [1] [Következő]
Jimmy Cartwright
Admin
2020.03.14 16:44
438 hozzászólás
Tisztelt pályázók, hozzászólók!

Most tudtam végigolvasni a hozzászólásokat, és tökéletesen megértem mindet. Fordított helyzetben bizonyára én sem reagáltam volna másként. Mondom ezt annak ellenére, hogy, bár én is egy hónapot késve, de 2019. december 22-re a magam részét teljesítettem, és, hogy a többi zsűritagot motiváljam, közzé is tettem még aznap a saját értékelésem. Aztán még január 4-én küldtem egy kör SMS-t, finoman érdeklődve arról, hogyan állnak az értékeléssel. Persze "zaklathattam" volna őket hetente (naponta), de tudtam, hogy tudják, ezzel is van dolguk, és attól, hogy én "ütöm a fejüket", nem haladnak jobban. Azért reméltem, hogy hamarabb meglesz a végeredmény, de sajnos így alakult. És nem, nem a kutyasétáltatáson, etetésen, kertészkedésen múlt - bárcsak ennyi lett volna... De ezeknél sajnos "valamivel" komolyabb okai vannak.

A bő 25 év alatt, amióta amatőr irodalommal, annak megjelentetésével (nagyképű kifejezéssel élve mecénáskodással) foglalkozunk, most először nem tudtuk teljesíteni (viszonylag) időben azt, amit ígértünk. Azt gondolom, a többiek nevében is mondhatom, hogy őszintén sajnáljuk. (Nem, valójában ez a második, amit nem tudtunk az ígért módon teljesíteni, hiszen a Simagöröngyösi Zombi Apokalipszis második kötetével is adósak vagyunk még... Ó, jaj! Asszem bezárhatjuk a bazárt. :-) )

A hét elején, amikor leegyeztettük, hogy ma (azaz 2020. március 14-én, szombaton 18.00 órakor) összeülünk lezárni a pályázatot, abban is megegyeztünk, hogy az értékelés megjelentetése után kitesszük az összes beérkezett pályaművet, így mindenki számára olvashatóvá, véleményezhetővé válnak. Mi is igyekszünk mindegyikhez legalább egy közös, szöveges értékelést is írni, vagy legalább az egyik zsűritag véleményt formál róla.

A lényeg tehát:
ma lesz eredmény, és olvashatóvá, véleményezhetővé válnak a beérkezett pályaművek.


Mi meg szórjuk a hamut a fejünkre, és alaposan átgondoljuk, mit és mikor vállalunk a jövőben, hogy azt az ígéretünk szerint teljesíteni is tudjuk.
Kapitány
Fejlesztõ
2020.03.10 19:31
531 hozzászólás
Ma este végeztem én is a pályaművek elolvasásával. Itt ismételten elnézéseteket kérem a több hónapos csúszásért, de sajnos az én személyes dolgaim sem a tervezettek szerint alakultak, így csak most tudtam foglalkozni a pályázattal.

Terveink szerint - ha nem jön közbe addig betegség, űrbéli vírus, nukleáris agresszió vagy valami hasonló kellemetlenség - szombat este ülünk majd össze Idával és Jimmyvel megbeszélni az értékelést. Így az eredmény szombatra várható.
Kapitány
Fejlesztõ
2020.03.09 23:01
531 hozzászólás
Ma este végre folytatni tudtam a pályaművek elolvasását. Már hat írást végigolvastam a kilencből. Érdekes, hogy ahhoz képest, hogy más pályázatokhoz viszonyítva kevés írás érkezett hozzánk (régebben volt olyan, hogy több tucat művet kaptunk), mégis szinte minden író másféleképpen fogta meg a témát. Van, aki gonosz vámpírokról írt, és van, aki teljesen emberbarát vérszívókat szerepeltetett. Másutt nem a vámpír volt a főszereplő, hanem a galaktikus szuperhős, aki leszámol az emberiség ellenségeivel.

Holnap folyt. köv...
Xenothep
Felhasználó
2020.03.09 19:52
210 hozzászólás
Randolph

ugyan már, te se ma kezdted itt, pontosan tudod, hogy mi a Lidércfény, és kik tartják fenn. Persze, hogy nem értünk egyet, és ez így van jól. Elég suta egy társadalom lenne, ha mindenki ugyanúgy érezne, bár tény, hogy békésebb.

A fejszével kapcsolatban igazad van. Nem tudjuk, és nem is akarjuk egymást meggyőzni az igazunkról.
Kereder Márk
Felhasználó
2020.03.09 19:43
6 hozzászólás
Kedves Mindenki!

Engedjetek meg még egy pici hozzászólást és szerintem spongyát rá!
Nem kell rugózni rajta, részemről az a végszó, hogy őszintén és nagyon mélyen
megérintett a Kapitány válasza. Ha ismernétek engem, tudnátok, hogy sosem viccelek,
ha az írom "őszintén".
... Bocsánatkérés ... és ... kik vagyunk mi, hogy ne adjuk meg azt első szóra!?
Most rosszul érzem magam, mert azt hiszem indokolatlanul voltam kavargép, miközben
a negatív kritikát is jogosnak érzem a jelen szituáció kialakulása miatt az oldal felé.
Kettős érzés ez, mégis száz százalékosan, mindent elsöprően a "felejtsük el" fele billen a mérleg.

Velem az a baj (az egyik), hogy gyakran harcias vagyok. Elnézést ezért.

A tisztességről: tudjátok, mi igazolta most a tisztességet?
Hogy nem rakták ki gyorsan a végeredményt, ugyanis gyorsolvasásban
121 oldalt 121 perc alatt végig lehetne darálni! De TISZTESSÉGESEN elolvassák!
Nekünk nem ez kell? Dehogynem!

És nem azért írtam fentieket, mert "így nem ásom el magam", azt lesz.rom, kipróbált vagyok ilyen szempontból, sosem leszek komformista, érdekember, stb... Nekem ez egy nagyon nagy hobbim, de egészen másból élek. Úgy érzem, azt az EGO-részt is sikerül folyamatosan gyomlálnom magamban, aki mindenképpen (Elnézést!) minden sz.rral meg akar jelenni.

Hanem TÉNYLEG így gondolom! Az alázat a leges-leges legnagyobb emberi tulajdonság,
amit én sajnos néha elvesztek.
Most alázattal kérem: akinek lehet, hogy kell, az fogadja meg a kritikát,
a Pályázók meg velem hasonlóan örüljenek, hogy a legjobban alakult végül ez!

Egyébként köszönöm, hogy valamelyet kielégíthetem a grafomániám itt...

(Most le lehet törölni a nyált a képernyőről a hozzászólásom felületén... ;) )

Randolph Cain
Felhasználó
2020.03.09 18:55
5 hozzászólás
Xeno, abban megegyezhetünk, hogy a tisztelet témakörében szögesen ellentétes a véleményünk. Írtam egy hasonlóan hosszú kommentet, mint a tied, de végül jobbnak láttam kitörölni. Veszett fejsze, nem igaz? ;-) Csak annyi, hogy a nonprofit nem egyenlő no profi :-|
Kapitány
Fejlesztõ
2020.03.09 18:39
531 hozzászólás
Mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa; sajnos valóban túlvállaltuk magunkat, legalábbis én biztosan, és ezért minden pályázótól itt és most a magam nevében elnézést kérek. Amikor kiírtuk a pályázatot, akkor több szabadidővel számoltam, amit a pályázatra tudok szánni, ehhez képest sajnos mindenféle munkahelyi meg magánéleti dolgok jöttek közbe, és ezért alaposan megcsúsztam a pályázati művek olvasásával.

Még egy kis türelmeteket kérem, a héten igyekszünk majd a végére járni a pályázatnak. Nem szándékosan viselkedtem így a pályázókkal szemben, sajnos eredetileg túl optimista voltam, és nem úgy jöttek össze a dolgok, ahogy szerettem volna. 25 éve csináljuk lelkesedésből, szabad időnkben a Lidércfényt (és annak előzményeit), de nekem is vannak egyéb dolgaim, és sajnos nem jut annyi időm meg energiám a Lidércfényre, mint amennyit szeretnék.
Norton
Felhasználó
2020.03.09 18:18
114 hozzászólás
A türelmetlenség leküzdésére ajánlhatok néhány légző gyakorlatot, vagy pedig az alábbi cikket:

http://donna.hu/cikk/Ezo/Turelemturelem/9934

Ha mégse jön be, akkor ropogtassunk egy kis zsilettpengét! :-D
Kereder Márk
Felhasználó
2020.03.09 15:31
6 hozzászólás
Xen, igazad van és meg is követek mindenkit a kavarásom miatt; érzelmek is vezérlik az embert, ha nem pszichopata, vagy android... :-)

Egyetlenegyet tennék hozzá: nem gond, ha nincs idő és nem gond, ha "benézték" a pályázatot, ilyen-olyan dolgok miatt!

Viszont...
Ha egyszer kialakul egy ilyen helyzet, akkor az talán elvárható, hogy 2, azaz kettő darab tőmondattal reagálnak pl. Roberto-ra is, stb..., hogy "kérlek, várjatok még egy picit, vagy egy hónapot, vagy kettőt", tök mindegy!
A hallagtás az, ami jelen esetben idegesítő.

Mindent meg lehet érteni, szerintem mindannyian megértünk bármit, emberek vagyunk, csak ahogy szoktam mondani: néma gyereknek az anyja p...-ját! >>> bocsi, a satu, primitív viccel ütöm el a szitu élét!
Üdv!
Xenothep
Felhasználó
2020.03.09 15:12
210 hozzászólás
Elvárások, tiszteletlenség kérdése, elhangzott itt minden.

Nincs azzal baj, hogy kinyilvánítjátok jogos, vagy vélt felháborodásotokat az oldal üzemeltetői felé, elvégre valóban komoly pályázati kiírás keretében ígérték a novemberi véleményezést / eredményhirdetést. Meg is kérem majd őket, hogy szórják a hamut sűrűn a fejükre, és meg is fogják tenni.

Azonban sokadszor hadd jegyezzem meg:
- Az oldal nonprofit, az itt jelenlévő alkotók amatőrök, senki nem tartozik senkinek semmivel. Én beküldöm az írást, és ha van rá ideje valamelyik Főlidércnek (leginkább Ida) hogy foglalkozzon vele, akkor foglalkozik is. Senki nem kényszerít az írás beküldésére, és senkit nem kötelezhetek, hogy azt jelentesse meg virtuális, vagy nyomtatott formában, ahogy nem várok el ellenjuttatást sem, amint ők sem kérnek ezért.

Ami a tiszteletlenséget illeti:
- Majd egy évtizede tagja vagyok ennek a közösségnek, és egyetlen alkalommal fordult elő konfliktus, még az ó mocsarunkban. Egy alkotó személyeskedni kezdett, amiből egy kulturált vita alakult ki, majd végül elcsendesedett. Hogy kinek volt igaza, az idők távlatából nem lényeges, és úgyis mindkét fél pártjára állnánk, ha bárki is kérdezne erről bárkit. (Ahogy most én is teszem, a Lidércfény Online üzemeltetői mellett állást foglalva.) A Főlidércek részéről soha negatív megnyilvánulást nem tapasztaltam senki felé, mindig megadták a maximális tiszteletet mindenkinek. Ida rakja ki a műveket, és amennyiben az alkotó első megjelenése, ő üdvözli először. (Mellesleg kevesen köszönnek vissza.) Azt firtatni, hogy a pályázat eredményhirdetése kutyasétáltatás, vagy levél gereblyézés miatt csúszik-e, tiszteletlenség meglátásom szerint.

És igen, valóban igazatok van, az oldal üzemeltetői talán (előre nem látható okok miatt, amihez semmi közünk) túlvállalták magukat ezzel a kiírással, és megértem, hogy sokakat ez valamelyest felháborít. Ugyanakkor a fent leírtak alapján gondolkozzatok el rajta, hogy a felháborodás mértéke mennyire jogos.

A tévedés jogát fenntartom, véleményem szubjektív, de kitartok mellette. Én megnézem, mit tettem le eddig az asztalra, de azt is, hogy ki építette azt az asztalt.

Maximális tisztelettel:
-Xen-
Kereder Márk
Felhasználó
2020.03.09 07:54
6 hozzászólás
Kedves Randolph,
azt hiszem igazad van. Lehűtöm a kedélyeimet és ezennel meghirdetem a javaslatom maradéktalan, azonnali hatályú visszavonását!
Elnézést, ha felindultságomban kavart okoztam.
Üdv!
Randolph Cain
Felhasználó
2020.03.08 21:55
5 hozzászólás
Én voltam talán az első, aki a kiírt novemberi eredményhirdetés elmaradása után türelmetlenkedtem. Most mégis azt mondom, ez ebben a formában tiszteletlenség lenne. Igaz, hogy egyes zsűritagok hozzáállása is nagyfokú tiszteletlenséget mutat mind a pályázati kiírás, mind pedig a rajta részt vett pályázók felé. Azzal egyetértek, hogy a “kerti hulladék összelapátolása” pl ne legyen már indok arra, miért nem tudok elolvasni 9 db novellát. Nem a pályázók vállalták novemberre az eredményhirdetést ugyebár :roll: Ez tiszteletlenség! De ugyanakkor mások viselkedése nem jelenti azt, hogy nekünk is tiszteletlennek kell lennünk velük szemben. Eljutottam arra a pontra, hogy engem már igazán az sem érdekel, mi lesz az eredmény, de a másik nyolc novellát szívesen olvasnám. A kiírásban szereplő világ szerintem nagyon jó alapanyag volt és engem az érdekelne, ki mit álmodott bele :-) Pontozás nélkül szívesen olvasnám a többiek pályamunkáját, az értékelést meghagynám a pályázatkiíróknak ;-)
Norton
Felhasználó
2020.03.08 20:41
114 hozzászólás
Oké, várom a többi véleményt is. Lehetőleg mindenkiét. :-)
Kereder Márk
Felhasználó
2020.03.08 20:37
6 hozzászólás
Szia Norton, alapesetben igazad van, de ez most egy speciális helyzet, a toronyugró-zsűri kiment kutyát etetni, meg mosni, meg kertészkedni.
Mi meg itt állunk a leugrott pontjainkkal.
Az általad említett "lepontozom az ellenfelet"-féle dolog nem fenyeget, ugyanis:
- intelligensebbek vagyunk annál, (látatlanban is ki merem jelenteni!)
- nem a személyt értékeljük (hála Istennek), hanem a MŰVET, hiszen nem ismerjük egymást.
- magunkra nem szavazhatunk ezért teljesen értelmetlen lenne mást lepontozni. Nem nyernénk vele semmit.
- MI VAGYUNK AZ OLVASÓK (!!!) Ez nagyon fontos!
Ugyanis nekünk írta a versenyző az írást. Ezért a kompetenciánkhoz kértség sem férhet.

De persze most majd (talán) befejeznek 121 oldalt fél év alatt.
Vagy ha nem, elgondolkodnak, írjanak-e ki ilyen körülmények között (és ilyen hozzáállással) új pályázatot...

És basszus! Mi lett volna, ha nem 9, hanem 109 mű érkezik be?! Bele se merek gondolni.

Slusszpoén: Én is neveztem (a nevemmel), szerintetek ezen hozzászólás után lejt a pálya? :-) Ugye nem... Úgyhogy hajrá Többiek! :P
marcsterling
Felhasználó
2020.03.08 19:46
1 hozzászólás
Nekem tetszik az ötlet, szívesen elolvasnám a műveket. Ettől persze a véleményünk eltérhet a szerkesztőségétől (már ha lesz egyszer valaha közös állásfoglalás...), szóval rizikót nem látok a dologban.
Norton
Felhasználó
2020.03.08 08:32
114 hozzászólás
Ez nem biztos, hogy jó ötlet, szerintem több okból sem. Egyrészt az, hogy ír valaki, még nem garancia arra, hogy jó korrektor is lenne az illetőből, és meglátná a hibákat. A másik pedig az, hogy egy ilyen szitu hasonló lenne ahhoz, mintha pl. a toronyugrók egymás ugrásait pontoznák. Miért nincs ez így a versenyeken? Talán a riválisokat direkt alápontoznák? Ki tudja? Persze velünk ez nem fordulna elő, de inkább várjuk meg a szerkesztőség véleményét az ötletedről. :-)
Kereder Márk
Felhasználó
2020.03.07 20:57
6 hozzászólás
Sziasztok, kitaláltam!
Legyen úgy, hogy kilencen, akik beküldtük, zsűrizzük le egymást!
Mindenki elküldi mindenkinek a művét, aztán pontozunk, illetve mindenki kihoz egy legjobbat.
Magára természetesen senki sem szavazhat.
Szerintem igazságos, mert nem ismerjük egymást.
Én vállalom, hogy egy héten belül végzek!
Na, mit szóltok?
Roberto
Felhasználó
2020.02.27 19:55
1 hozzászólás
Szeretnék még írást beküldeni, de ha 10-12 hónap múlva néz rá valaki, mert a kutyának enni kell adni, vagy ilyesmi, akkor nem biztos hogy érdemes.(tudom, hogy ez csak a pályázatra vonatkozik, vagyis csak sejtem, mert az első írásom így járt, mint ez a pályázat.):-?
Jimmy Cartwright
Admin
2019.12.22 14:20
438 hozzászólás
Tisztel pályázók!

Ezúton jelzem, hogy én már végigolvastam, és a magam részéről kiértékeltem a pályaműveket. Jelen pillanatban nem tudom, hogy a többiek hogy állnak. :(

Amit a magam részéről elmondhatok:

A pályaművek szerintem jól teljesítettek, véleményem szerint összehozható belőlük egy e-book. Nyilván egy-kettőn kell majd azért ezt-azt alakítani (némelyikre egy komolyabb korrektúrázás ráfér), de alapvetően remek ötleteket és jó megvalósításokat olvashattam, miközben el tudtam merülni az adott novella világában, és még jól is szórakoztam. Bízom abban, hogy a többiek is hasonló módon látják majd.

Egyébként az alábbi szempontok alapján értékelünk:
- ötlet,
- világ,
- karakterek,
- fogalmazás,
- dramaturgia,
- szórakozás,
- összbenyomás.
Ezek mindegyikét 0-5-ig pontozzuk.

Az én pontozásom alapján a maximális 35 pontból a legkevesebb 18, a legtöbb 29 pont lett. (Tehát a "legrosszabb" novella is kicsit több, mint 50%-ot teljesített az én értékelésem szerint.)
A zsűri 4 tagú, tehát könnyen kiszámítható, hogy egy novella maximálisan 140, minimálisan 0 :-), jobb esetben 28 pontot kaphat.

Ezen túl én azon vagyok, hogy ne csak pontozzunk, hanem egy szöveges értékelést is adjunk a novellákhoz, amelyben rávilágítunk a hibákra, illetve leírjuk, mik azok, amik jók voltak.

Köszönöm az eddigi türelmeteket, és remélem, a többiek is hamarosan megküldik (legalább) a pontozást, hogy egy végső értékelést adhassunk a fenti részeredmény után.
Jimmy Cartwright
Admin
2019.10.03 15:29
438 hozzászólás
Hétfőn lezárult a "Vámpíros" pályázatunk, amelyre összesen 9 pályaművet kaptunk az alábbi alkotóktól:

Norton: Új kezdet
JohnnySilver: Átkozott maskara
marcsterling: Zsákmány
EmperorNiel: Flashart
Hugo Saulus: V-Empire
Thomas Otto: Tompafog
Kereder Márk: Legyen neked könnyű a vége!
Randolph Cain: Elárult helyőrség
Roberto: A döntés

A novellák összterjedelme 361.105 karakter (121 oldal).
Köszönjük a részvételt!
Hamarosan nekilátunk az olvasásnak és az értékelésnek.
Jimmy Cartwright
Admin
2019.07.31 20:05
438 hozzászólás
FONTOS!
Nagyon kérünk minden pályázót, hogy olvassa el végig, tüzetesen a kiírást a későbbi félreértések elkerülése érdekében! Köszönjük!


A teljes pályázati kiírás letölthető PDF-ben az alábbi címről:
http://www.lidercfeny.hu/download/X_LF_palyazati_kiiras.pdf

A Lidércfény Online kulturális magazin és a Lidércfény amatőr kulturális folyóirat szerkesztősége novellapályázatot hirdet.

A pályázat témája:

2201-et írunk. Az emberiség már megoldotta a rövid távú űrutazás alapvető problémáit, és a bátor szívű kozmonauták keresztül-kasul bejárták a Naprendszert. Állandó kolóniák épültek a Holdon, és folyamatban van a Mars terraformálása. Több égitesten rég letűnt civilizációk nyomaira bukkantak a kutatók, és megtörtént a földönkívüli élet felfedezése is.

A hatalmas léptékű tudományos fejlődés ellenére a mélyűr és az idegen égitestek még mindig számos életveszélyes helyzetet tartogatnak az űr meghódítói számára. Ebben a sötét és hideg világban komoly előnyt jelent, ha az űrhajós vámpír. Természetesen a közönséges emberek is nap mint nap felszállnak a XXIII. századi technika csúcsát képviselő űrhajókra – már amennyire hétköznapi lénynek lehet tartani egy bátor űrjárót.

A pályázatra olyan műveket várunk, amelyek az itt ismertetett jövőbeli világban játszódnak. Vámpír űrhajósok, megvadult robotok, őrült tudósok, vérszomjas idegenek vagy pusztító marsi baktériumok – minden jöhet. A történet lehet komor, de természetesen vevők vagyunk a humoros írásokra is, hiszen reméljük, hogy az emberiség a jövőben is megőrzi a humorérzékét.

Pályázhatnak:

Magyarországon és határainkon túl élő, magyar nyelven alkotó amatőr írók, kizárólag saját maguk által írt, még sem elektronikusan, sem nyomtatásban meg nem jelent, magyar nyelvű novellákkal.
Egy személy több novellával is nevezhet.

Beküldési határidő: 2019. szeptember 30., éjfél.

Nevezési díj nincs, a pályázaton való részvétel ingyenes!

A pályázat célja:

A pályázat célja a tehetségkutatás és -gondozás, hogy teret adjunk a tehetséges, feltörekvő, amatőr íróknak.

Díjazás:
Amennyiben megfelelő mennyiségű és minőségű pályamű érkezik, azok legjobbjaiból
a Lidércfény szerkesztősége ingyenes elektronikus könyvet (e-bookot) készít.


A beküldés feltételei:

• Csak és kizárólag olyan novellákat fogadunk el, amikben legalább 1 db vámpír szerepel.

• Fontos, hogy kerek, önmagukban megálló, lezárt történeteket várunk.

• A pályaműveket csak a www.lidercfeny.hu oldalra feltöltve fogadjuk el, az alábbi feltételek szerint:
– a pályamű címének elején a következő szerepeljen: „X.LFP.Vámpírok-” (teljes formátum: X.LFP.Vámpírok-Novella címe),

– a pályamű első sorában csak és kizárólag az alábbi szöveg szerepeljen: „Nevezés a X. Lidércfény pályázatra”,

– egy novella terjedelme maximum 55.000 karakter lehet (szóközökkel), leszámítva a címet és a fent kért első sort.

Egyéb fontos tudnivalók:

• A Lidércfény szerkesztősége fenntartja a jogot, hogy a fenti feltételeknek nem megfelelő, azoknak eleget nem tevő pályaműveket a pályázatból értesítés nélkül, azonnali hatállyal kizárja.

• A Lidércfény szerkesztősége kijelenti, hogy ha a pályázatra nem érkezik megfelelő
számú és minőségű novella, akkor a pályázatot nem díjazzák.


• A műveket a Lidércfény szerkesztősége, mint zsűri bírálja el.

• Az eredményhirdetés határideje a pályázati anyagok mennyiségétől függően legkésőbb
november első fele.

• A nyerteseket e-mail címeiken értesítjük, ezért fontos, hogy a regisztráció során, vagy a
regisztrációs adatok módosításával, vagy nem publikus e-mail cím esetén a pályázat szövegén belül (vagyis a novella elején, vagy végén), működő, valós e-mail címet adjatok meg.

• A Lidércfény szerkesztősége fenntartja a jogot, hogy az e-bookba bekerült novellákat, az e-book megjelenése után leghamarabb 3 hónappal térítésmentesen megjelentesse a Lidércfény Online kulturális magazinban (www.lidercfeny.hu), és a Lidércfény amatőr kulturális folyóiratban (AKF), feltüntetve, hogy a novella a X. Lidércfény pályázaton díjazásban részesült.

• A pályázatra beküldött, és az e-bookba bekerült novellák a megjelenés után fél évig máshol nem közölhetőek sem elektronikusan, sem nyomtatásban.

• A Lidércfény szerkesztősége a lenti nyilatkozatok alapján fenntartja a jogot a beküldött, de a pályázaton nem díjazott írások térítésmentes megjelentetésére a Lidércfény Online kulturális magazinban (www.lidercfeny.hu), valamint a nem díjazott, de jobban sikerült novellák térítésmentes megjelentetésére a Lidércfény amatőr kulturális folyóiratban (AKF), feltüntetve, hogy a novella a X. Lidércfény pályázaton vett részt.

Nyilatkozat a kiíró részéről:

A Lidércfény szerkesztősége kijelenti, hogy a pályázat során esetlegesen kért személyes adatokat harmadik félnek nem adja át, azokat a vonatkozó törvények értelmében titkosan kezeli. Ez alól kivétel, ha hatósági személy jogosan kéri ezen adatokat.

A Lidércfény szerkesztősége kijelenti továbbá, hogy a megadott adatokra kizárólag az eredményről való értesítés miatt van szükség.

A Lidércfény szerkesztősége elismeri, hogy minden beérkezett pályamű a nyilatkozat értelmében a szerző saját tulajdona, így arra a szerzői jogi törvények megfelelő passzusai érvényesek. A szerző a helyezést el nem ért alkotását a továbbiakban bárhol és bármikor publikálhatja, a Lidércfény szerkesztősége semmilyen módon nem kívánja azt kisajátítani.

Nyilatkozat az alkotó részéről:

Az alkotó kijelenti, hogy a pályázatra megküldött kézirat kizárólagos szerzője, az saját
szellemi terméke, és egyéni, eredeti jellegű.

Az alkotó hozzájárul, hogy amennyiben novellája mindenben megfelel ezen pályázati kiírásnak, és a Lidércfény szerkesztőségéből álló zsűri díjazásban részesíti, az térítésmentesen megjelenhet a Lidércfény szerkesztősége által készített elektronikus könyvben (e-bookban), majd leghamarabb 3 hónappal később térítésmentesen a Lidércfény Online kulturális magazinban (www.lidercfeny.hu), valamint szintén térítésmentesen leközlésre kerülhet a Lidércfény amatőr kulturális folyóiratban (AKF).

Elfogadja, hogy a pályázaton díjazásban részesült novellája általa csak a fent meghatározott időtartam után közölhető máshol (vagyis az e-bookban történt megjelenés után fél évvel), feltüntetve, hogy a novella a X. Lidércfény pályázaton díjazásban részesült.

Az alkotó hozzájárul, hogy amennyiben alkotását a Lidércfény szerkesztősége, mint zsűri, nem részesíti díjazásban (vagyis nem válogatja bele az e-bookba), azt térítésmentesen megjelentetheti mind a Lidércfény Online kulturális magazinban (www.lidercfeny.hu), mind a Lidércfény amatőr kulturális folyóiratban (AKF), feltüntetve, hogy a novella a X. Lidércfény pályázaton vett részt.

Az alkotó a pályázatra küldött novellájával kijelenti, hogy a fenti kiírást teljes egészében elolvasta és megértette, elfogadta, az abban foglaltakkal mindenben egyetért.
[Előző] [1] [Következő]