Isten imája az emberekhez - vélemények

Ugrás a műre


Kereder Márk
Felhasználó
2020.03.04 14:52
126 vélemény
Szia Tad,

hiába fogant keresztény bölcsőben a műved, szerintem átnőtt, túlnőtt rajta.
A kereszténység az Istent egy (majdnem) mindentől elvonatkoztatott, a világból kivonult fura csávónak látja/láttatja, akinek voltak furcsa dolgai (ld.: Szodoma és Gomorra pl.), de aztán az újratestesülése és megváltása útján ő is változott és megkötötte az Emberrel az új szövetséget.
Az ős, kegyetlen régi Istenség dícsőségére vált az aktus, akár a jó pontok közé is lehet írni (a Kereszténységnek), hogy ilyen értelemben változó Istenképpel dolgozik.
Ezzel szembe a Te Istened - bár még mindig függetlenítve vagyon az Embertől -, de már érdekli az ember, imádkozik érte > de inkább imádkozik HOZZÁ.
Ez az Isten "lehúzása" az ember szintjére - nem egy gőgös Istenkép, aki azt gondolja, hogy "Adtam neked törvényeket >a legelső az, hogy csak engem imádhatsz< :@, de csinálj Ember, amit akarsz, majd én ítélkezek feletted", szóval ez az egyenrangúvá emelés (!és nem lehúzás!) nekem nagyon tetszik.

Nagyon sokan nem fognak egyetérteni velem, de vállalom a véleményem miatti megvetést is: szerintem a Kereszténység nagyon sok esetben a bolygó legkirekesztőbb vallása.

Na, a Te istened nem ilyen. Lehet, hogy nem így akartad és most sem így gondolod, de szerintem nem a Kereszténység Istenét fogalmaztad itt meg. A Te Istenedet érdekli az Ember sorsa. Nem hagyott el minket. ... Köszönöm...

(Talán nem vagyok túlontúl provokatív, de majd maximum offolnak, ha igen.)

Tehát: Jó a mű, tetszett, igényed a "jóra" átjön!

Üdv!

Előző oldal