H, mint Hős - 1. Fejezet - vélemények

Ugrás a műre


Zspider
Felhasználó
2010.09.28 00:27
45 vélemény
Hát igen, az igeidők és néha a ragozás tud a kriptonitom lenni, hogy maradjunk a hős metaforáknál. Maga a felépítés egészen más lesz. itt akartam ezt a darabosságot, hogy pillanatokat lássunk és csak részleteket. Innen kezdve a történet tisztul, ahogy költőien az idő is.
Mellesleg minden alkotás 1-2 héttel később kerül ki, mert csak akkor rakom fel ha én már a következőt megírtam. Maga a történet jó ideig kész, de kellemesen rugékony, hogy tudjak trükközni ha akarok. Folytatás lesz, amint beírom a harmadik fejezetet és átnézem a másodikat.
Athor R. Chynewa
Felhasználó
2010.09.25 06:32
47 vélemény
Még egy észrevétel: figyelj az igeidőkre. Nem túl szerencsés, ha mondatról mondatra, vagy esetleg egy mondaton belül változtatod.
Ha jól vettem ki a szavaidból, ezt a művet most írod. Nem túl szerencsés egy "regényrészletet" kiadni a kezeid közül, míg be nem fejezed, és alaposan át nem rágod magad a hibákon. A legjobb, ha a mű elkészülte után vársz 1-2 hetet, aztán újraolvasod. Friss szemmel sokkal könnyebb megtalálni a hibákat. Aztán lehet egyszerűsíteni, javítgatni, "polírozni".
Még egyszer mondom, az ötlet nagyon jó. A gátépítőket segítő szuperhős... nagyon jó. De a hibák miatt nem akkora élvezet az olvasása, mint lehetne.
Athor R. Chynewa
Felhasználó
2010.09.25 06:23
47 vélemény
Az ötlet szuper. Magam is szuperhős-képregény-rajongó vagyok, szal' azzal nincs gond. Viszont az, ahogyan meg van fogalmazva... eszméletlenül darabos. Mintha volna egy ötleted, amit sehogy se' sikerülne megfognod... Pl. az első bekezdésben 5 különböző szinonimát használsz a "kocsira", az "autó" kifejezés pedig vagy háromszor szerepel.
Mondom, az ötlet szuper, és a hangulattal sem lenne semmi baj, ha nem volna fárasztó átrágni magam a történeten, mondatról mondatra.
Javaslat: kicsit próbáld összefüggőbbé tenni a történetet. Nem a különböző helyszínekre gondolok persze, hanem az adott helyszínen történő dolgokra.
Kapitány
Fejlesztõ
2010.09.22 20:39
255 vélemény
Érdekes ötlet, várjuk a folytatást :-)

Előző oldal